Суд заборонив екскурсії в Чорнобиль

П'ятниця, 25 листопада 2011, 11:13

Окружний адміністративний суду Києва задовольнив позов заступника генпрокурора та визнав протиправним наказ МНС про відвідування Чорнобильської зони.

Про це повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації ГПУ.

Наказ МНС 18 лютого № 159 "Про затвердження Порядку відвідування громадянами України, іноземними делегаціями та іноземцями зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення" визнаний протиправним.

Судом визнано обґрунтованою позицію прокуратури про порушення вимог закону при його затвердженні міністерством.

Зокрема Порядком було дозволено відвідування громадянами України, іноземними делегаціями та іноземцями зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, що не передбачено Законом України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Як вважають у генпрокуратурі, Порядок не було погоджено з міністерством внутрішніх справ України, підрозділи якого забезпечують контрольно-пропускний режим при в’їзді та виїзді із зони.

Це є порушенням вимог Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабміну.

Окрім того, Порядком видачі спеціальних дозволів на провадження окремих видів діяльності на території зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, такого виду діяльності не передбачено.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News