Кличко попросив Європу прислати побільше спостерігачів

П'ятниця, 25 листопада 2011, 19:25

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко закликає країни Євросоюзу та міжнародні організації направити якомога більше спостерігачів на вибори у 2012 році.

Про це він заявив у Брюсселі під час зустрічі з європейськими колегами, зокрема, з президентом Європейської Народної Партії Вільфредом Мартенсом.

"Вже сьогодні громадським організаціям і нашим партнерам на Заході варто починати моніторинг  ситуації навколо майбутніх українських виборів", - заявив Кличко.

"На нашу думку, ухвалений Верховною Радою закон створює передумови для залучення адмінресурсу і фінансів на мажоритарних округах, нерівні умови для висування кандидатів. Його ухвалили з порушенням регламенту, тому, чим більше уваги громадських організацій і світу буде до українських виборів, тим більше виграє демократія", - цитує політика його прес-служба.

Він вважає, що треба якомога швидше формувати списки міжнародних спостерігачів, аби вони могли пройти всі відповідні процедури акредитації і працювати на виборах.

Лідер партії "Удар" та президент ЄНП також обговорили питання міжпартійного співробітництва та політичну ситуацію в Україні.

Кличко підкреслив, що вибори-2012 можна буде вважати демократичними, якщо в них братимуть участь Тимошенко і Луценко, коли опозиція матиме рівний доступ до медіа та працюватимуть закони щодо свободи зібрань.

Також напередодні саміту Україна-ЄС, який має відбутися 19 грудня у Києві, Кличко висловився щодо неприпустимості призупинення євроінтеграційних процесів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...