МЗС: саміт Україна-ЄС відбудеться за будь-якої погоди

Субота, 26 листопада 2011, 08:31

Саміт Україна-ЄС, запланований на 19 грудня, відбудеться за будь-якої політичної погоди.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив заступник міністра закордонних справ, глава делегації України на переговорах з ЄС щодо Угоди про асоціацію Павло Клімкін.

"Був офіційний обмін відповідними документами щодо того, що саміт відбудеться 19 грудня. А зміна клімату — це питання, яке розглядається в рамках Кіотського процесу, а не відносин Україна—ЄС", - зазначив дипломат.

Відповідаючи на питання про те, чи буде парафована на саміті Угода про асоціацію, Клімкін сказав: "Ми працюємо над цим".

"Хоча це питання, на відміну від підписання та ратифікації, — швидше, технічне. Адже парафування — це технічна фіксація згоди сторін з приводу тексту угоди. Воно означає, що сторони в певний момент домовилися: вони завершили переговори щодо тексту", - зазначив представник МЗС.

За його словами, оскільки парафування відбувається не на політичному рівні, воно, як правило, здійснюється главами переговорних делегацій: вони ставлять свої ініціали на кожній сторінці тексту.

Видання зазначає, що наразі обсяг Угоди про асоціацію становить приблизно півтори тисячі сторінок із усіма доповненнями.

"Потім піде процедура підготовки до підписання. Вона займе в ЄС, вочевидь, кілька місяців. Оскільки необхідно перекласти цей досить об’ємний текст усіма офіційними мовами ЄС плюс розгляд у юридичних службах. Наші процедури заберуть трохи менше часу", - сказав Клімкін.

"Зараз остаточно зводимо текст, а це дуже непроста праця, оскільки виникають відсильні норми, необхідність перевірити нумерацію статей, термінологію", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування