Генпрокуратура наполягає на арешті голови Служби зайнятості

Понеділок, 28 листопада 2011, 09:49

Генпрокуратура подала до Печерського суду Києва подання про арешт затриманого голови Державної служби зайнятості Володимира Галицького.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела в Генпрокуратурі.

"Прокуратура наполягатиме на арешті Галицького", - сказав співрозмовник агентства.

У відомстві також припустили, що суд обере запобіжний захід і трьом затриманим подільникам Галицького.

Печерський райсуд Києва розгляне подання, швидше за все, в понеділок.

Водночас, як повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела в СБУ, слідство підозрює, співробітники служби зайнятості незаконно збагачувались за рахунок махінацій із коштами, що виділяються в рамках програми створення нових робочих місць.

Так, у 2010 році Кабмін спрямував 360 мільйонів гривень "на забезпечення зайнятості населення вугледобувних регіонів" шляхом створення 3,5 тисяч робочих місць. З цієї суми 340 мільйонів гривень виділив Фонд загальнообов'язкового соціального страхування на випадок безробіття, керівником виконавчої дирекції якого є Галицький, пише видання.

Найбільше коштів виділили Донецькій (172,12 мільйонів гривень) і Луганській (130,7 мільйонів гривень) областях. У середньому на організацію одного робочого місця в шести регіонах планувалося витратити по 102 тисячі гривень.

За словами джерела в СБУ, перевіряється інформація про те, що ці кошти розподілялися на користь компаній, близьких до керівництва служби, і робилося це нібито не безкоштовно, а за "відкат" у розмірі 15-20%.

"Ми вели підозрюваних кілька місяців. Результати обшуку перевершили всі очікування. На квартирах, в офісі ДСЗ і на банківських рахунках було виявлено близько 2 мільйонів гривень, майже 1 мільйон доларів, приблизно 0,5 мільйона євро і трохи більше 300 тисяч фунтів стерлінгів", - розповіло джерело в службі безпеки.

Крім того, за словами співрозмовника видання, у чиновників було вилучено 30 кілограмів золота в злитках і ювелірних прикрасах.

За інформацією "Комерсанта", кримінальні справи стосовно чиновників порушено за статтею 368 Кримінального кодексу ("одержання хабара", передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років) і статті 368-2 ("незаконне збагачення", до 10 років ).

Як відомо, 26 листопада СБУ затримала директора Державної служби зайнятості Володимира Галицького та ще трьох чиновників відомства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...