Янукович доручив створити Тимошенко умови

Понеділок, 28 листопада 2011, 15:26

Президент Віктор Янукович доручив провести обстеження й лікування Юлії Тимошенко на європейському рівні.

Про це він повідомив, відповідаючи на питання журналістів у ході спільної прес-конференції із президентом Польщі Броніславом Коморовським, передає Ліга.

"Я останнім часом чув багато зауважень від адвокатів колишнього прем'єра Тимошенко щодо утримання Тимошенко у в'язниці. І я дав доручення всім установам, які займаються цим питанням, створити всі умови, які передбачені сьогодні, на європейському рівні", - сказав він.

"Мається на увазі й лікування, і обстеження, і утримання", - додав Янукович.

Він знову нагадав, що справа проти Тимошенко була порушена ще в 2009 році за рішенням Ради національної безпеки й оборони.

"Вона також нам дісталося, як кажуть, у спадщину. Тоді Тимошенко не була лідером опозиції, а була прем'єр-міністром України", - зазначив він.

Нагадаємо, на думку депутата Сергія Власенка, останні заяви Януковича по Тимошенко свідчать про його пряму причетність до справи. 

Зокрема, минулого тижня Янукович пообіцяв, що Тимошенко найближчим часом буде надана необхідна медична допомога.

Уже наступного ранку міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко повідомив, що екс-прем'єр Тимошенко була обстежена за межами Лук'янівьського СІЗО, в одній з медичних установ Києва. Разом з тим, він відмовився уточнити, про яку установу йдеться і як медики оцінюють стан здоров'я Тимошенко.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...