БЮТ відмовиться від депутатських ноутбуків

Понеділок, 28 листопада 2011, 16:42

Фракція "БЮТ-Батьківщина" відмовляється від ноутбуків, закуплених апаратом Верховної Ради.

Про це йдеться в заяві фракції.

"Ми вважаємо цинізмом закупівлю найдорожчих комп’ютерів для депутатів у той час, коли за протест проти невиплачених пенсій влада вбиває людей", - заявляють у "БЮТ-Батьківщині".

"Ми вимагаємо, щоб гроші, зекономлені на 103 ноутбуках для нашої фракції, були спрямовані на вирішення соціальних потреб", - йдеться в заяві.

Фракція БЮТ також закликала інші фракції відмовитись від нових комп’ютерів.

"А Литвин хай залишить собі один ноутбук, якщо йому не вистачає спікерської зарплати", - заявили у фракції.

Окрім БЮТ відмовитися від нового обладнання планують деякі депутати інших фракцій.

"Можна було б вийти з ініціативою, аби поки що в період економічної кризи депутати працювали на своїх ноутбуках чи планшетах. Мої спостереження - всі письменні і притомні колеги їх мають і спокійно б відмовилися від закупівлі цих дорогих компів. Принаймні, я планую так зробити - у мене є і ноутбук, і планшет, нехай ті гроші заощадять для інших потреб, більш нагальних", - написала у себе в блозі депутат НУ-НС Ірина Геращенко.

"На ЗП вчителів немає, а на компи депутатам спишуть. Пишу заяву, щоб на мене не тратились", - написала депутат НУ-НС Леся Оробець у Facebook.

"Ага, "депутати купили собі комп'ютери". Ну коли заголовок відповідатиме суті? Апарат ВР купив за бюджетні кошти комп'ютери і не спитав у депутатів, чи потрібні вони їм. Мені новий комп не потрібний. Я від нього відмовлюся. Деякі мої колеги теж. Гроші на них витрачені. Але винних вже призначили", - написав депутат НУ-НС Володимир Ар’єв.

Нагадаємо, управління справами апарату Верховної Ради за результатами тендерів 21 і 24 листопада уклало низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 8,61 млн. грн.

Згодом у ВР заявили, що придбання нових ноутбуків для депутатів необхідно, щоб "забезпечити повну відкритість, прозорість і підзвітність парламенту перед виборцями".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News