В "Регіонах" виявили знак у візиті Коморовського

Понеділок, 28 листопада 2011, 20:29

Зустріч президентів Польщі та Україні Броніслава Коморовського та Віктора Януковича була дуже знаковою.

Про це повідомив перший заступник глави парламентського Комітету з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко, коментуючи результат візиту президента Польщі до України.

"Безумовно, це був знаковий візит, через те, що підходить час підсумків польського головування в ЄС. І цей період збігається з ключовим моментом у відносинах України з Євросоюзом", - зазначив Вечерко.

Депутат підкреслив, що в цілому 2011 рік можна вже зараз вважати знаковим, в плані звершення європейського прориву, як Польщею, так і Україною.

"Польща - вперше головувала в ЄС з моменту вступу до Союзу. Україну - змогла за цей рік пройти відрізок шляху до ЄС, більший, ніж за три попередні роки. Ще в лютому 2011 року мало хто з експертів позитивно оцінював шанси завершити до кінця року переговори за угодами про асоціацію та ЗВТ", - пояснив він.

Політик висловив вдячність польським політикам за їх незмінну позицію щодо підтримки європейських прагнень України, а також висловив надію на розвиток двосторонніх відносин між країнами, в тому числі, на парламентському рівні.

"Потенціал наших двосторонніх відносин очевидний для всіх. Спільне проведення в наступному році чемпіонату Євро-2012 стане потужним стимулом для їх зміцнення, і перед нами стоїть завдання максимально розширити співпрацю не тільки на міждержавному, а й на міжлюдському рівні", - підкреслив Вечерко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...