Реєстр виборців продавали за півмільйона

Вівторок, 29 листопада 2011, 11:17

Співробітники СБУ припинили протиправну діяльність злочинної групи, члени якої незаконно збували конфіденційні бази даних державних органів.

Як повідомляє прес-центр служби, 28 листопада працівники СБУ у ході спецоперації "на гарячому" затримали двох представників однієї з консалтингових компаній столиці, які намагалися збути "Державний реєстр виборців" загальнодержавного обсягу.

Окрім того, злочинці намагалися продати відомості щодо Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та багато іншої інформації, зокрема і стосовно представників органів державної влади.

За диски з інформацією зловмисники хотіли отримати 550 тисяч гривень.

Встановлено, що ділки отримували відомості через власні зв’язки в установах та організаціях столиці.

Під час обшуків, що були проведені СБУ в офісному приміщенні підприємства, вилучили сервер, який використовувався представниками комерційної структури для зберігання та тиражування баз даних ДАІ, Державної служби статистики, ДПА України, банківських баз, даних установ охорони здоров’я, а також магнітні носії з конфіденційною інформацією.

Наразі проводяться експертні дослідження вилучених предметів, за їх результатами буде порушена кримінальна справа за ст. 361-2 КК України (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування