Мер Донецька скаржиться на відсутність порозуміння з чорнобильцями

Вівторок, 29 листопада 2011, 21:48

Донецький міський глава Олександр Лук`янченко вважає, що протестна акція чорнобильців зайшла у глухий кут, і місцева влада не може вирішити їхніх проблем.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції, передає УНІАН.

"Акція протесту зайшла у глухий кут. На сьогодні місцева влада не може вирішити ті питання, які там стоять. Має бути діалог і розуміння, а там цього розуміння немає, більше політики в цих питаннях і вимоги", - сказав міський голова.

За його словами, на рівні міської ради надається допомога ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, але ні міська, ні обласна влада не можуть забезпечити рішення суду щодо виплати пенсій їм у повному обсязі.

"Те, що можуть органи місцевого самоврядування, вони це роблять. Ми щільно працювали, працюємо і будемо працювати з міською організацією "Союз Чорнобиль". Якщо говорити конкретними цифрами, то за рахунок міського бюджету ми видали квартири ліквідаторам-чорнобильцям. Назвіть місто, яке цього року дало таку кількість житла?", - заявив Лук`янченко.

Коментуючи смерть одного з учасників акції протесту чорнобильців у Донецьку, Геннадія Конопльова, мер назвав інцидент трагедією, але не зміг назвати винних у ній.

"Все те, що сталося, безумовно, - трагедія, померла людина. Немає жодних коментарів, просто потрібно висловити співчуття родині померлого.... Називати винних можуть тільки політики сьогодні. Президент дав завдання Генпрокуратурі провести розслідування цього випадку, щоб визначити ступінь винуватості", - сказав Лук`янченко.

Як відомо, 27 листопада в Донецьку працівники міліції і МНС без попередження демонтували намет, в якому з 15 листопада голодували чорнобильці.

Під час демонтажу помер 70-річний шахтар Геннадій Конопльов, який був головою ветеранської організації учасників і дітей війни в місті Родинське, а також членом партії "Батьківщина".

Президент Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Віктору Пшонці всебічно вивчити обставини смерті Конопльова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування