Суд відмовився закрити справи Тимошенко по ЄЕСУ

Вівторок, 29 листопада 2011, 22:19

Печерський райсуд Києва 28 листопада відмовився скасувати постанови про порушення двох кримінальних справ проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко, передають "Українські новини".

Суд відмовив у скасуванні постанови тодішнього генпрокурора Михайла Потебенька від 2001 року про порушення проти Тимошенко двох справ за звинуваченням у зловживаннях на посаді керівника корпорації Єдині енергетичні системи (ЄЕСУ).

Таким чином, суд відмовився задовольнити відповідну скаргу захисту екс-прем'єра.

"Суддя Інна Отрош сказала, що Тимошенко ще у 2001 році скористалася своїм правом на захист і що Верховний суд зазначив, що ці справи були закриті законно, але її це не хвилює, і вона відмовила у задоволенні заяви Тимошенко", - сказав Власенко.

Захист Тимошенко домагався визнання незаконними двох постанов Потебенько: від 21 лютого 2001 року про порушення справ за статтями "приховування валютної виручки, розкрадання державного майна в особливо великих розмірах", а також постанови від 2 листопада 2001 року про порушення справ за статтями "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службова фальсифікація, що призвела до тяжких наслідків".

Адвокати екс-прем'єра мають намір оскаржити це рішення суду в апеляційному порядку.

Нагадаємо, в 2001-2003 роках Генеральна прокуратура порушила 14 кримінальних справ проти посадових осіб, пов'язаних з ЄЕСУ, 8 з цих справ стосувалися Тимошенко, в 2004 і 2005 року вони були закриті рішеннями судів і постановами Генпрокуратури.

При цьому 20 жовтня постановою генпрокурора Віктора Пшонки частина цих справ була відновлена і передана на розслідування в Державну податкову службу, слідчі якої у свою чергу прийняли рішення об'єднати 4 кримінальні справи проти Тимошенко в одне провадження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування