У СІЗО до Тимошенко без попередження прийшли європейські ревізори

Середа, 30 листопада 2011, 11:47

Юлію Тимошенко у Лук’янівському СІЗО відвідали представники Європейського комітету з питань запобігання катуванням.

Про це сказав захисник екс-прем’єра Сергій Власенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, зустріч тривала понад дві години.

"Делегацію очолив голова Комітету Летіф Гусейнов, разом з ним був ще один представник Комітету та медичний експерт, який має зробити свої висновки щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко", - розповів Власенко.

Захисник підкреслив, що цей візит Європейського комітету був позачерговим. При цьому представники Комітету стали першими європейцями, допущеними у СІЗО до Тимошенко.

"Делегація змогла зустрітися з екс-прем’єром завдяки тому, що за європейською конвенцією має мандат на вільне відвідування затриманих. Разом з тим, представники Комітету були шоковані тим, що до сьогодні суд жодного разу не дав дозволу на зустріч з Юлією Володимирівною ані українським, ані європейським політикам, ані навіть тим членам родини Тимошенко, які не є її захисниками", - повідомив Власенко.

"Крім того, європейці були неприємно вражені тією "показухою", яку влаштувала пенітенціарна служба. Саме напередодні цього візиту Юлію Тимошенко вночі терміново перевели у медсанчастину, а власне зустріч відбувалася у приміщенні, в якому навіть не вивітрився запах свіжої фарби", - додав він.

За словами захисника, делегація отримала повне уявлення про умови утримання та стан здоров’я Тимошенко та невдовзі має оприлюднити свій офіційний висновок.

Європейський комітет з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню – це спеціальний орган Ради Європи, який шляхом здійснення інспекцій перевіряє поводження з позбавленими волі особами з метою посилення, у разі необхідності, захисту таких осіб від катувань чи нелюдського або такого, що принижує їхню гідність, поводження чи покарання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News