У Пшонки відмовилися розбиратися з фальсифікаціями на виборах судді КС у Раді

Середа, 30 листопада 2011, 14:25

Генпрокуратура перенаправила до регламентного комітету Верховної Ради заяви про злочин, який відбувся під час голосування по кандидатурі Олександра Пасенюка на посаду судді КС.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит журналіста Мустафи Найема.

"Відповідно до регламенту, якщо під час пленарного засідання, до його відкриття, під час перерви чи після закриття, народним депутатом вчинені дії, що містять ознаки злочину, головуючий на пленарному засіданні повідомляє Верховну Раду про факт, що відбувся і звертається до комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту з пропозицією розглянути це питання і внести пропозиції щодо вжиття відповідних заходів", - йдеться у відповіді.

 

"Ураховуючи наведене, ваші заяви направлені для вирішення за належністю до комітету з питань регламенту", - сказано у відповіді.

У Генпрокуратурі також пообіцяли, що "у разі направлення вказаним комітетом матеріалів до Генпрокуратури за ними буде проведено перевірку та прийнято рішення відповідно до вимог закону".

Головою регламентного комітету є регіонал Володимир Макеєнко.

Як відомо, під час голосування по кандидатурі Пасенюка депутат від Блоку Литвина Юрій Литвин вкинув 20 бюлетенів до скриньки. Це зафіксували депутати, журналісти та відеокамери.

Не зважаючи на це та на заяви про фальсифікації з боку БЮТ спікер, Володимир Литвин оголосив про обрання Пасенюка суддею КС.

Всі ці документи і відео, яке підтверджує фальсифікації, були надіслані до Генпрокуратури разом із заявою про злочин.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування