ЄВРОПА ХОЧЕ УГОДУ ДО КІНЦЯ РОКУ

Середа, 30 листопада 2011, 20:25

Європейський парламент вважає, що Україна може подати заявку на вступ до Євросоюзу за умови дотримання принципів демократії.

Таке положення містяться в проекті резолюції ЄП, текст якої цитує "Інтерфакс-Україна".

Резолюція буде винесена на голосування у четвер в рамках засідання ЄП.

В основу резолюції покладені рекомендації Раді ЄС, Європейської комісії та Європейської служби зовнішніх відносин, підтримані раніше парламентським комітетом з питань закордонних справ.

Доповідачем рекомендацій виступив депутат Річард Легутко (група європейських консерваторів і реформаторів, Польща), співдоповідачем по економічній частині документу (зони глибокої та всеохоплюючої вільної торгівлі) - Павло Залевський (група європейських народників, Польща).

"Україна є європейською державою і відповідно до статті 49 Договору про ЄС може подати заявку на членство в ЄС, як це може зробити будь-яка європейська держава за умови, що дотримується принципів демократії, поваги прав людини та основних свобод, прав меншин і верховенства права", - говориться у вступній частині резолюції.

У зв'язку з цим ЄП вважає, що укладення Угоди про асоціацію "буде мати важливе значення для європейської перспективи України".

Щодо парафування Угоди про асоціацію ЄП вважає за необхідно досягти прогресу для "якнайшвидшого парафування України та ЄС Угоди про асоціацію, переважно, якщо це можливо, до кінця 2011 року, в той же час забезпечити виконання вимог, що містяться в резолюції парламенту від 27 жовтня 2011 року" відносно того, що Україна виконує зобов'язання в плані здійснення необхідних реформ та зміцнення демократичних цінностей, прав людини і верховенства права.

ЄП також вважає необхідним прагнути до того, щоб Угода була підписана Радою ЄС у першій половині 2012 року, і підготувати документи, необхідні для ратифікації Європейським та національними парламентами до кінця 2012 року за умови, що "всі заклики щодо поваги верховенства права та інших вимог, викладених у резолюції ЄП від 27 жовтня, будуть виконані".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування