Глава "Союзу Чорнобиль": під Кабміном голодують забезпечені

Середа, 30 листопада 2011, 21:27

Під будівлею Кабінету Міністрів України голодують матеріально-забезпечені чорнобильці.

Про це заявив президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль Україна" Юрій Андрєєв в ефірі 5 каналу, коментуючи голодування чорнобильців під Кабінетом Міністрів.

"Воно (голодування) вже зараз і сенсу то не має, вчора Кабінет Міністрів прийняв постанову про поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців, причому цей проект постанови, який був підготовлений, він був підготовлений "Союзом Чорнобиль", багато разів він обговорювався в наших організаціях, ще з 2006 року... Зараз вона реалізована", - розповів він.

"Пенсії у чорнобильців, причому у всіх учасників, які стали інвалідами, виростуть в два-три рази. У всіх будуть гідні пенсії", - уточнив Андрєєв.

"Якось не правдоподібно виглядають голодовки, які проводять, будемо так говорити, самі матеріально-забезпечені чорнобильські інваліди, у яких пенсія, будемо так говорити, у десять разів більше мінімальних пенсій звичайних чорнобильських інвалідів", - заявив президент "Союз Чорнобиль Україна" .

"Ті, чорнобильські інваліди, які перебувають на мінімальних пенсіях, тим голодувати не на що", - уточнив Андрєєв.

Він зазначив, що "чорнобильців використовують у політичних акціях на підтанцьовці".

"Цілий ряд протестних виступів чорнобильців був організований тими чорнобильцями, яких років 15 тому, в тому числі з моєю участю, позбавляли статусу учасника ліквідації аварії. Через корупційні схеми, рішення судів вони відновилися і стали учасниками, а зараз ще і голодуючими чорнобильцями", - додав президент організації.

Коментуючи необхідність перевірки судових позовів про виплату чорнобильцям пенсій, Андрєєв заявив: "Я вважаю, що такі перевірки просто необхідні. У нас теж є інформація, як вирішувалися такі справи".

Як відомо, станом на вечір біля Кабміну вже голодують 60 чорнобильців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування