Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму підозрюють, що призначення Могильова – провокація

Вівторок, 8 листопада 2011, 07:28

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв передбачає, що призначення Анатолія Могильова головою Ради міністрів Криму може погіршити обстановку.

Про це повідомляє bbc.ua, нагадуючи, що Джемілєв неодноразово звинувачував екс-голову МВС у ксенофобії щодо кримських татар.

"Це схоже на провокацію, спрямовану проти кримських татар, оскільки Могильов у засобах масової інформації публічно ображав кримськотатарський народ та висловлювався на підтримку сталінської депортації корінного народу Криму", - заявив Джемілєв.

"Ні до чого доброго це призначення не призведе, ба, більше – воно може погіршити міжнаціональну обстановку в Криму", - додав він.

Джемілєв також сказав у коментарі "Комерсанту-Україна", що призначення Могильова в АРК - "це найбільш невдале рішення, яке тільки можна було придумати!".

"Я не знаю, з яких міркувань виходив президент, можливо, з планів подальшого тиску на кримських татар, але я впевнений – це призначення не буде сприяти стабільності й національній згоді в Криму", - підкреслив він. 

У свою чергу, голова кримського відділення "Батьківщини" Андрій Сенченко впевнений, що ані Могильов, ані жоден інший прем’єр-міністр автономії не може мати ніякого впливу на ситуацію у Криму, оскільки, за його словами, всі рішення приймаються в Києві.

"У нинішніх умовах у країні фігура кримського прем’єра ні на що не впливає, оскільки режим побудований таким чином, що є диктатура, регіональні інтереси якої обслуговують "смотрящі", - сказав Сенченко.

У свою чергу, перший віце-спікер парламенту автономії Костянтин Бахарев сказав bbc.ua: "Вибір такої кандидатури, яка вже працювала у Криму і у той самий час має великій досвід роботи на найвищих державних посадах, свідчить про те, що Крим є пріоритетним регіоном для голови держави".

Віце-спікер кримського парламенту Григорій Іоффе (фракція "Регіони Криму") назвав "Комерсанту" призначення Могильова "сильним ходом" президента. На його думку, Могильов працював у Криму "вдало", "він добре знає Крим, а Крим знає його".

А заступник голови фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що в Могильова "немає і ніколи не було конфлікту з кримськими татарами".

"Під час подій на Ай-Петрі він усього лише виконував закон, а його фігура мешканцями півострова сприймається нормально. Що ж до його нібито ксенофобських висловлювань, то це всього лише чорний піар опонентів", - сказав він газеті.

"Могильов дуже чітко й однозначно виконує поставлені перед ним завдання. Це його козир, його головна перевага. Це реальний служака, реальний державний чиновник, який ні кроку вліво, ні кроку вправо від окресленого президентом напрямку не зробить", - підкреслив Колесніченко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування