Мітинг опозиції в Москві б'є рекорди

Субота, 10 грудня 2011, 12:57

За приблизними оцінками, у мітингу на Болотній площі в Москві бере участь більше 60 тисяч людей, незгодних із результатами виборів до Держдуми.

Як відзначає Бі-Бі-Сі, стільки людей російська опозиція на свої мітинги ще ніколи не збирала.

Московська поліція була змушена перенести огорожу, виділивши для мітингувальників весь сквер на Болотної площі.

МВС попередило, що через велике число мітингувальників можливе обвалення Лужкового мосту поруч з Болотною набережною, і московська поліція готується звільнити міст від людей.

У той же час, у прес-службі ГУ МВС Росії по Москві кореспонденту Інтерфаксу повідомили, що "станом на 14:30 на Болотній площі знаходиться близько 15 тисяч людей".

Співголова незареєстрованої партії ПАРНАС Борис Нємцов, виступаючи на мітингу, оголосив вимогу відставки голови Центрвиборчкому Володимира Чурова.

"Чурова - у відставку!" - проскандував Нємцов, і, як повідомляють кореспонденти, його гасло підхопили присутні на площі. Нємцов також закликав до відставки керівництво Росії і зажадав негайного скасування підсумків виборів.

На Болотну площу також прибула велика - близько 2 тисяч чоловік - колона націоналістів з імперськими прапорами.

У той же час, як передає УНІАН, точну цифру присутніх на Болотній площі визначити неможливо, оскільки весь простір заповнений людьми.

Учасники мітингу скандують: "Перевибори!". Багато тримають плакати, на яких написано: "За чесні вибори", "Повернемо країні вибори", "Повернемо чесні вибори".

Багато учасників причепили на свій одяг білі пов'язки, на яких написано: "Я ставлю хрест на злодійській владі", багато людей тримають в руках білі квіти і білі надувні кульки, що також символізує незгоду з результатами виборів до Держдуми.

На площі через велику кількість людей не видно поліцейських, хоча вхід на мітинг формально здійснюється через металошукачі.

Площа по периметру обгороджена технікою, призначеною для прибирання міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування