Адвокати Ландіка заявляють, що судити треба не його, а потерпілу

Неділя, 11 грудня 2011, 16:18

Потерпіла у справі Романа Ландіка Марія Коршунова використовує ажіотаж навколо цієї справи з метою уникнення кримінальної відповідальності і для власного збагачення.

Про це йдеться в заяві адвокатів Ландіка Наталії Суслікової і Юрія Березовського, переданій агентству УНІАН, повідомляє ZN.UA.

"Аналізуючи факти, які встановлюються в ході судового процесу над Ландіком, ми приходимо до висновку, що Коршунова використовує ажіотаж, який виник в суспільстві навколо справи щодо нашого підзахисного не тільки з метою уникнення кримінальної відповідальності за скоєне, але й для особистого, шляхом вимагання і шахрайства, збагачення", - відзначають захисники.

За їхніми словами, "судовий розгляд справи вже засвідчив, що в ніч з 3 на 4 липня 2011 року в ресторані "Баккара" виник конфлікт між двома групами осіб - з одного боку - це Коршунова та її подруги, з іншого - Ландік і його друзі".

За словами адвокатів, з матеріалів, які вже досліджені судом, випливає, що "ініціатором конфлікту була саме Коршунова, яка першою застосувала фізичну силу і почала бійку, в ході якої, ставлячи під загрозу життя Ландіка, завдала йому удару скляним графином по голові".

У той же час, відзначають адвокати, "піддавшись нападу і отримавши тілесне ушкодження, Ландік правомірно застосував силу для припинення протиправних дій Коршунової, її затримання та передачі органам правопорядку як особи, яка вчинила злочин".

При цьому одна з подруг Коршунової, намагаючись перешкодити її затриманню, наносила удари по закривавленій рані на голові Ландіка, вказують адвокати.

На їхню думку, органами досудового слідства допущена "груба помилка, яка призвела до незаконного притягнення Ландіка до кримінальної відповідальності, і її потрібно негайно виправити".

"Враховуючи перебіг судових подій і встановлені факти, ми сподіваємося, що суд не тільки встановить невинність Ландіка, а й, дослідивши обставини справи, дасть належну юридичну оцінку діям Коршунової, яка створила конфлікт, почала бійку, і, порушивши закон, зуміла не тільки уникнути відповідальності, а й збагатитися", - заявляють адвокати.

Як відомо, 4 липня в луганському ресторані "Баккара" Ландік жорстоко побив 20-річну Коршунову. Відеозапис інциденту викликав величезний суспільний резонанс в країні, і проти Ландіка порушили кримінальну справу за статтею "хуліганство". Ландик втік до Росії, але був спійманий і по етапу доставлений до Луганська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування