"Сегодня" пообіцяли юридичну і політичну допомогу

Неділя, 11 грудня 2011, 21:46

Незалежна медіа-профспілка висловлює підтримку осередку медіа-профспілки газети "Сегодня" у його прагненні протистояти цензурі.

Як йдеться в прес-релізі комітету НМПУ, "профспілка прагне не допустити, щоб в сьогоднішньому протистоянні постраждав колектив і газету було закрито, як це траплялося з іншими виданнями".

Вона обіцяє надати профспілковцям газети всю необхідну юридичну і політичну допомогу.

"Однак проти цензури необхідно боротися не лише з допомогою акцій протесту, але і вживати заходи, які б дозволяли уникати цензури в принципі", - йдеться в прес-релізі.

НМПУ закликає профспілку газети "Сегодня" виступити з ініціативою затвердити редакційний статут, підписати колективну угоду з власниками видання, створити редакційну раду, куди б увійшли не лише керівники видання, але і представники рядових профспілковців.

Голова НМПУ Юрій Луканов вважає, що конфлікт має не лише бізнесовий характер у фінансово-промисловій групі "Сістем кепітал менеджмент", до складу якого входить газета "Сегодня".

"Він має суспільний характер, оскільки стосується проблеми цензури. Тому він має бути обговорений публічно, зокрема, питання у відкритому режимі мають розглядати відповідні державні інстанції, які уповноважені суспільством створювати умови для розвитку свободи слова", - вважає Луканов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...