Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі чорнобильці збираються йти до Європейського суду

Понеділок, 12 грудня 2011, 12:24

Частина донецьких чорнобильців має намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

Про це сказав один з представників ініціативної групи Володимир Сумароков, повідомляє "Остров".

"Я можу відповідально заявити, що повторення нашої акції керівництво міста та області не допустить. І будь-яка наша спроба подання додаткових заяв про проведення акції буде придушена найжорстокішим чином, силовими методами. Йти на ці дії недоцільно: постраждають люди і все", - зазначив Сумароков.

Він нагадав, що є вже декілька рішень суду, що забороняють акцію протесту чорнобильців, тому вони мають намір "переходити в інше правове поле".

"Я це уявляю як колективну скаргу до Міжнародного суду з прав людини: "Іванов проти України - невиконання рішення суду", - сказав він.

"Україна зобов'язалася виконувати всі рішення суду свої, українські. Чому на даний момент не виконує, ми не знаємо. Ми хочемо спробувати звернутися туди, як Європа відреагує на це. Як це можна: 7 200 рішень суду, які не виконуються!", - сказав Сумароков.

Він зазначив, що через невиконання рішення Донецького окружного адміністративного суду, за несанкціоноване проведення акції "600 гривень штрафу прийшло на "Чорнобиль-Єдність", очікується, що штраф отримає і чорнобилець Володимир Деркач.

"З нашої пенсією 1500-1700 гривень ще поповнювати бюджет штрафами - це просто смішно", - сказав Сумароков.

Нагадаємо, в неділю, 11 грудня, більша частина ініціативної групи протестуючих після переговорів з головою Донецької облдержадміністрації Андрієм Шишацьким вирішила призупинити акцію взамін на гарантію виплати пенсій в повному розмірі за листопад і грудень 2011 року.

Зазначалася, що ця компенсація буде виплачена не всім протестувальникам, а "за списком".

У той же час група чорнобильців не погодилася на запропонований владою компроміс. Їхній намет демонтували силою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування