Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ ще не знає, що робити з Кучмою

Середа, 14 грудня 2011, 11:02

Генпрокуратура ухвалить рішення про подальші дії з приводу порушення кримінальної справи щодо другого президента Леоніда Кучми після того як одержить рішення суду.

Про це повідомили Інтерфакс-Україна  в прес-службі Генпрокуратури.

Раніше в середу Печерський районний суд Києва визнав незаконною і скасував постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи щодо другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми за обвинуваченням у причетності до убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Таке рішення оголосила суддя Печерського райсуду Галина Супрун, розглянувши скаргу адвокатів Кучми на законність порушення справи.

Таким чином, суд задовольнив скаргу захисту другого президента України.

Кримінальну справу щодо Кучми порушено 21 березня 2011 року. Він обвинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до убивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора Мельниченка визнані речовинним доказом у справі.

Кучмі було пред'явлене обвинувачення, узята підписка про невиїзд і проведена очна ставка з екс-начальником департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексієм Пукачем і Мельниченком.

Журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування