Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іващенка у СІЗО "лікував" місцевий "умілець"

Середа, 14 грудня 2011, 16:04

Колишньому т. в. о. міністра оборони України Валерію Іващенку перед судовим засіданням міжхребцеві диски вправляв "умілець" з СІЗО.

Про це журналістам у перерві засідання Печерського райсуду Києва повідомив його адвокат Борис Нечипоренко.

"Зранку нашому підзахисному для угамування гострого болю в хребті у СІЗО медичні працівники вимушені були зробити укол знеболювального ("Диклофенак"), а потім залучили "умільця" з числа так званого спецконтингенту, який перебуває у СІЗО, для вправлення Іващенку зміщених міжхребцевих дисків. Зважте - не лікар, не фельдшер, взагалі не медичний працівник, а ув’язнений вправляв Іващенку три диски", - сказав Нечипоренко.

Він наголосив, що це є ілюстрацією "можливостей СІЗО" щодо надання необхідної медичної допомоги.

"А після цього Іващенка у лежачому положенні в автозаку доставили до суду. Це вже навіть не знущання, а катування, якому у тому числі потурає суд", - наголосив адвокат.

Також він повідомив, що ліки, рекомендовані Іващенку невропатологом ще 22 листопада, зокрема, уколи, почали робити лише за тиждень, а крапельниці не встановлюють і до сьогоднішнього дня, інформує УНІАН.

Як зазначив Нечипоренко, ліки надаються не медчастиною СІЗО, оскільки їх там немає, а їх за власний кошт купують рідні Іващенка.

Нагадаємо, раніше у середу Валерію Іващенку, якому стало зле під час судового засідання, викликали Швидку допомогу.

Це сталося незадовго після початку засідання у його справі у Печерському райсуді Києва.

На початку засідання, враховуючи погіршення стану здоров’я Іващенка, його адвокати намагалися заявити клопотання про зміну своєму підзахисному запобіжного заходу.

Їхнє клопотання підтримав і сам Іващенко, заявивши, що через погане самопочуття він навіть не може брати участі в судовому процесі.

Натомість суд зауважив, що на стадії допиту свідків заявляти будь-які клопотання передчасно.

У свою чергу представники прокуратури попросили суд зробити зауваження Іващенку за порушення правил поведінки в судовому засіданні.

Суд продовжує допит свідків, але через приїзд медиків, які мають зробити Іващенку знеболювальне, в судовому засіданні оголошено 15-хвилинну перерву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...