Кличко каже, що його слова про УПА перекрутили

Середа, 14 грудня 2011, 11:24

Віталій Кличко заявляє, що його слова з приводу воїнів УПА були "висмикнуті з контексту і подані маніпулятивно".

Про це він написав у своєму Facebook, коментуючи повідомлення інформагентств за матеріалами його інтерв'ю Володимиру Познеру.

"Звертаючись у першу чергу до російської аудиторії, я сказав, що політики часто спекулюють на проблемах минулого, тому краще залишити теми, що створюють напругу в суспільстві, історикам. Воїни УПА воювали з фашистами і з Червоною Армією, вони бачили Україну своєї мрії без німців і без Рад. Така непроста історія України, і потрібно з повагою до неї ставитися", - зазначив він.

"А відповідаючи на питання про фашизм і нацизм, я, як будь-яка нормальна людина, заявив, що не сприймаю ні його ідеологію, ні символіку, ні форму, ні людей, які цю ідею поділяють", - додав Кличко.

Він зазначив, що "був здивований, коли в явно маніпулятивній "замітці", зі скандальним заголовком, дві відповіді з'єднали в одну".

"Очевидно, що скоро вибори - і охочих дискредитувати мене і нашу партію немало", - написав Кличко.

"Вважаю, що нам разом треба було б спочатку знайти національний консенсус у питаннях ставлення до УПА в Україні. Тоді нам простіше буде відстоювати цю спільну українську позицію в діалозі з сусідами - росіянами, поляками. Я ніколи не буду спекулювати на питаннях історії. Розумію, що воїни УПА відстоювали свою правду, і з повагою ставлюся до всіх, хто боровся і відстоював незалежність", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...