Можливості звільнити Тимошенко через компроміс немає - Кириленко

Середа, 14 грудня 2011, 18:47

Можливості звільнити лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко з ув’язнення за рахунок переговорів та пошуку компромісу вичерпано.

Таку думку озвучив колишній глава фракції БЮТ у Верховній Раді Іван Кириленко, повідомляє УНІАН.

За його словами, фракція робила все, щоб звільнити Тимошенко.

"Ми робили пікети, блокували трибуни, ми подавали законопроекти щодо декриміналізації, ми десятки разів були за столом переговорів, усі світові лідери звернулися із вимогою про звільнення Тимошенко. Це нічого не дало", - зазначив він.

"На превеликий жаль, можливості звільнити нашого лідера за рахунок переговорів та пошуку компромісу вичерпалися. Підкреслю ще раз: вичерпалися. Як вичерпалися і мої можливості як людини, яка позиціонується як переговірник", - наголосив Кириленко.

"Слід визнати: мої зусилля на цьому поприщі успіхом не увінчалися. А це значить, потрібні нові підходи. Негайно потрібні нові підходи, свіжі дії, альтернативні, неординарні рішення", - заявив політик.

За його словами, "саме для цієї місії найбільше відповідає мій друг по партії та фракції Андрій Кожем’якін".

Кириленко назвав неправдою розмови про те, що у партії "Батьківщина" є протистояння між різними групами та особистостями.

"Це - неправда. Це все, що працює на підрив партії. Звичайно, у кожній сім’ї трапляються суперечки, непорозуміння. Але фракція монолітна", - запевнив він.

Говорячи про закон про вибори народних депутатів, Кириленко зазначив, що йому невідома позиція з цього приводу Тимошенко.

Відповідаючи на запитання про долю партії "Реформи і порядок", оскільки участь блоків у виборах до Верховної Ради не передбачена новим законом, Кириленко сказав, що "вони повинні визначитися - або вони стають членами "Батьківщини", що дуже бажано, або самостійно йдуть по мажоритарці, як представники своїх партій, чого б особисто мені дуже би не хотілося".

Він зазначив, що незабаром відбудеться з’їзд партії, і наголосив, що "активно узгоджуються кандидати від опозиції по мажоритарних округах".

"Узгоджуємо вдумливо, через праймеріз, через соціологію. Треба, щоб людина виграла. Ціна питання цієї перемоги дуже висока", - заявив Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...