Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Співробітники Генпрокуратури тиснули на Нафтогаз

Четвер, 15 грудня 2011, 12:22

Захист Юлії Тимошенко вимагає порушення кримінальної справи проти ГПУ за тиск на представників цивільного позивача.

Про це розповів керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко на брифінгу під Лук'янівським СІЗО в четвер.

Він нагадав, що напередодні Апеляційний суд відмовився заслухати як свідка екс-співробітника Нафтогазу Ігоря Костя, який заявляв про безпідставність цивільного позову до Тимошенко і формування його на вимогу Генпрокуратури.

"Ці свідчення як мінімум є підставою для скасування вироку і закриття кримінальної справи за відсутністю складу злочину", - заявив Власенко.

"Також це є підставою для порушення кримінальної справи проти співробітників Генпрокуратури, які тиснули на Нафтогаз. Доречі, така заява буде подана найближчими днями до ГПУ", - повідомив адвокат.

Він також додав, що засідання Апеляційного Суду за скаргою на повторний арешт Тимошенко призначено на 10 ранку 16 грудня.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", брифінг під СІЗО фіксував на непрофесійну відеокамеру представник СБУ, якого упізнав Власенко.

За словами адвоката цей же чоловік минулого тижня фільмував прибуття на виїзне засідання в СІЗО уповноваженої Ніни Карпачової, "яка користуючись статусом домоглася. Щоб він пред'явив свої документи".

Власенко попросив цю людину повторно пред'явити документи при журналістах. У відповідь чоловік спочатку сказав, що "він з сусіднього будинку", потім заявив, що "Власенко щось плутає", а в підсумку був змушений зникнути з місця події.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування