Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Достатньо підтверджень, що Кучма вчинив низку злочинів - депутат

Четвер, 15 грудня 2011, 12:39

Депутат і колишній слідчий Григорій Омельченко називає рішення суду, який закрив справу проти Леоніда Кучми, абсурдним із юридичного погляду.

Про це він сказав у коментарі газеті "День" після ознайомлення з текстом судового рішення.

"Скажу, в першу чергу, не з точки зору політика, народного депутата п’яти скликань, а з точки зору колишнього слідчого…, з точки зору кандидата юридичних наук в сфері кримінального права і процесу, що більш абсурдного судового рішення з юридичної точки зору я ще не зустрічав", - заявив Омельченко.

Омельченко вважає, що навіть студенти, які закінчили курс кримінального процесу, "будуть сміятися з такого суду".

"Це була не помилка, а спеціально розроблена владою ще за часів Кучми операція", - сказав він.

За словами Омельченка, якщо Апеляційний суд попросять скасувати рішення Печерського райсуду Києва по Кучмі і він залишить це рішення без змін, то вийде, що перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін "незаконно порушив кримінальну справу проти Кучми".

Водночас, він переконаний, що "треба розслідувати не один злочин, вчинений проти Гонгадзе і причетності до нього Кучми, а всю систему злочинів, які були зафіксовані на плівках майора Мельниченка і були встановлені депутатськими слідчими комісіями".

"Йде мова про розкрадання десятків мільйонів державних коштів, про отримання хабарів, про перевищення владою службових повноважень, про зловживання службовою владою і т. д.", - сказав депутат.

"Об’єктивність висновків слідчої комісії була підтверджена суддею київського Апеляційного суду Юрієм Василенком, який, за моїми матеріалами і моїм зверненням, порушив кримінальну справу проти Кучми, коли він ще був президентом", - зазначив Омельченко, додавши, що Генпрокуратура через Верховний суд скасувала постанову судді Василенка.

Омельченко нагадав, що він очолював комісію з розслідуванню справи про викрадення і вбивство Гонгадзе, замаху на життя нардепа Олександра Єльяшкевича "та інших злочинів, вчинених Кучмою".

"На моє глибоке переконання,… достатньо документально підтверджених підстав, в тому числі й резолюцій, написаних самим Кучмою в різні роки, що в його діях є низка ознак злочинів", - заявив він з цього приводу.

"За висновками слідчої комісії, Кучма являється співорганізатором викрадення та вбивства Гонгадзе та інших злочинів, які всі направлені в Генеральну прокуратуру", - наголосив Омельченко.

"Вони направлялися і Потебеньку, і тричі генеральному прокурору Піскуну, і генеральному прокурору Медведько, і новому генеральному прокурору Пшонці особисто мною. Я отримую відповіді, що "ваші матеріали долучені до матеріалів кримінальної справи", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування