Україна має спитати Росію перед угодами з ЄС - РФ

Четвер, 15 грудня 2011, 12:55

Україна повинна проводити консультації з державами-учасниками Митного союзу і з Росією перед підписанням угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це на конференції "Перспективи євразійської інтеграції України" в Києві заявив відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Маю сказати, що українське керівництво офіційно ухиляється поки від проведення будь-яких переговорів щодо участі в наших інтеграційних процесах і, як ми бачимо, продовжує стару лінію ... - зону вільної торгівлі з Європейським Союзом", - сказав він.

Крім того, він підкреслив, що українське керівництво також не веде консультацій ні з Митним союзом, ні з Росією щодо можливих наслідків участі України в ЗВТ з ЄС.

"Взагалі кажучи, по тій угоді, підписаній в Санкт-Петербурзі місяць тому, будь-яка сторона, якщо вона укладає з якоюсь третьою стороною, тим паче, з такою великою як ЄС преференційну угоду про ЗВТ, вона зобов'язана провести консультації з партнерами", - пояснив Глазьєв.

Доповідач наголосив, що Україні треба прийняти політичне рішення про участь у Митному союзі і єдиному економічному просторі в рамках СНД.

Глазьєв зазначив, що українському суверенітету більше загрожує участь у Євросоюзі, що підтверджується нинішньою ситуацією в деяких країнах ЄС, де національний уряд фактично очолюють єврокомісари.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування