Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку 20 міліціонерів блокують встановлення "приймальні" Гриценка

Четвер, 15 грудня 2011, 13:21

Донецька міліція не дала встановити біля будівлі Управління Пенсійного фонду в Донецькій області намет для депутатської приймальні.

Про це повідомляє "ОстроВ".

Помічник опозиційного народного депутата Анатолія Гриценка, лідера партії "Громадянська позиція", Олександр Гевелєв встиг розкласти на землі каркас намету, однак, міліціонери не дозволили завершити її остаточний монтаж.

Правоохоронці стали на квадрат каркаса і заблокували таким чином дії помічника депутата.

Як розповів журналістам начальник Відділу зі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області Ігор Дьомін, дозволу на встановлення намету в організаторів акції немає.

Зі свого боку, помічник народного депутата Олександр Гевелєв підкреслив, що згідно з Конституцією України дозвіл на встановлення приймальні народного депутата не потрібен.

"Ми маємо повідомити органи влади, і таке повідомлення ми до Донецької міської ради зробили в середу. Це означає, що ми маємо права на встановлення депутатської приймальні", - сказав він.

За словами помічника нардепа, міська рада не подала на "Громадянську позицію" до суду, тобто не оскаржила їхні наміри.

"Замість цього міська влада прислала нам лист, в якому повідомила, що для того, щоб встановити намет, ми повинні отримати дозвіл держкомзему", - сказав він.

За словами Олександра Гевелєва, "цей лист може мати винятково рекомендаційний характер і не є підставою для того, щоб більш 20 співробітників міліції фізично перешкоджали розгортанню приймальні народного депутата".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...