БЮТівець: Тимошенко проти, але ми проголосували

Четвер, 15 грудня 2011, 21:06

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко проти закону "Про вибори народних депутатів", але фракція БЮТ проголосувала, щоб не було фальсифікацій.

Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Пашинський в ефірі телеканалу ТВі.

"І позиція Юлії Тимошенко, і позиція нашої фракції, завжди була однакова, більше того, я був одним із тих людей, які ініціювали голосування нашої фракції… Позиція Тимошенко і наша ніколи не мінялася - ми, і це в статуті у нас написано, виступали за те, що в Україні повинна бути пропорційна система з відкритими регіональними списками", - запевнив він.

Пашинський пояснив, що при підготовці до голосування цього законопроекту у Верховній Раді, у БЮТу "був важкий вибір: між поганим і дуже поганим".

"Тому що одночасно, ви можете підняти реєстрацію законів у Верховній Раді, був зареєстрований закон Єфремова, це була калька з того закону, по якому ми проводили попередні місцеві вибори, де вони фальсифікували, як хотіли", - уточнив депутат.

БЮТівець зазначив, що рішення про голосування було "публічно прийняте" на засіданні фракції об 11:00, "тому що на 16:00 на голосування був виставлений закон Єфремова".

Відповідаючи на питання, чи давала Юлія Тимошенко згоду на те, щоб фракція голосувала за закон про вибори народних депутатів, Пашинський заявив: "Юлія Тимошенко нам дала згоду на те, щоб ми працювали в комісії, вона про це знала, і основні тези закону ми погоджували, по мірі можливості".

"В день голосування в нас не було з нею комунікації. Позиція Тимошенко ні в чому не відрізняється від позиції фракції", - запевнив політик.

При цьому БЮТівець уточнив, що "Юлія Тимошенко проти цього закону, і я проти, але ми проголосували за нього, щоб унеможливити фальсифікації, і ми виграємо вибори".

Як відомо, раніше з'явилася інформація, нібито Тимошенко під час розмови з Фюле висловила своє невдоволення з приводу голосування опозиції за закон про вибори, яким встановлюється змішана система виборів 50% на 50%, підвищується прохідний бар’єр з 3% до 5% та забороняється участь блоків партій у виборах.

До цього з'явилися повідомлення, що Тимошенко, яка утримується в СІЗО, написала листа з вказівками фракції БЮТ не голосувати за закон "Про вибори народних депутатів".

17 листопада фракція БЮТ проголосувала за цей закон.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування