У Європарламенті просять гарантувати допуск Тимошенко до виборів

П'ятниця, 16 грудня 2011, 14:27

Лідери політичних груп Європарламенту просять українську владу гарантувати екс-прем'єру Юлії Тимошенко гуманні умови утримання під вартою.

Про це йдеться в зверненні, текст якого переданий агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в Брюсселі.

Депутати також закликають декриміналізувати статті, за якими була засуджена екс-прем'єр.

Зокрема, вони посилаються на зростаючі проблеми Тимошенко зі здоров'ям, що стало "предметом для їх занепокоєння".

"Ми, що нижче підписалися, просимо українську владу гарантувати гуманні умови утримання під вартою, включаючи, зокрема, доступ до медичної допомоги, відповідний до стану її здоров'я", - йдеться у зверненні.

Депутати Європарламенту просять українську владу гарантувати незалежний, справедливий, неупереджений і прозорий процес розгляду апеляції і, в світлі майбутніх виборів, гарантувати, що вона та інші лідери опозиції зможуть реалізувати своє право брати участь в політичному процесі.

"Ми засуджуємо політично вмотивований судовий процес проти Тимошенко і закликаємо до декриміналізації тих статей Кримінального кодексу, які використовувалися в радянські часи для переслідування політичних опонентів", - заявляють підписанти.

Зокрема, під зверненням стоять підписи Ребеки Хармс, Ельмара Брока, Ганса Герта Поттерінга (європейські народники), Павла Коваля, Чарльза Теннока (консерватори і реформісти) і ще чотирьох депутатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування