Павленко пропонує не зараховувати сім’ї з прийомними дітьми до багатих

П'ятниця, 16 грудня 2011, 16:34

Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко пропонує Кабміну не враховувати при визначенні середньомісячного сукупного доходу сім’ї виплати на дітей, які виховуються під опікою.

На сьогодні, зазначив на брифінгу Павленко, до складу такої сім’ї також включаються діти під опікою, які там виховуються, повідомляє прес-служба президента.

Таким чином виплати на цих дітей включаються до середньомісячного сукупного доходу родини для призначення державної соціальної допомоги, а це, у свою чергу, призводить до того, що за рахунок "сирітських" коштів сім’я втрачає право бути визнаною малозабезпеченою.

"Разом з тим, відповідно до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" допомога на дітей, які перебувають під опікою, становить два прожиткові мінімуми і є власністю дитини, тобто має бути використана виключно на її потреби", - підкреслив він.

Отже, зазначив Павленко, чинне законодавство фактично містить дві взаємовиключні норми.

"Сподіваюсь, що Кабінет міністрів підтримає дану пропозицію і внесе відповідні зміни до діючого законодавства", - сказав він.

Павленко також повідомив, що президент Віктор Янукович підписав указ "Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні".

Основна мета документу - створення належних умов для забезпечення і реалізації прав та законних інтересів дітей - зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; вирішення актуальних питань у сфері охорони дитинства.

За словами уповноваженого, очікується, що в результаті виконання указу має зрости кількість дітей, для яких буде реалізовано право на сімейне виховання.

Павленко також закликав батьків і батьківські комітети здійснювати самостійний контроль організації харчування дітей у садках, школах та оздоровчих закладах, а громадськість – в інтернатних закладах та спеціальних установах.

Необхідність такого кроку, за його словами, зумовлена численними фактами порушень і зловживань з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, яких вони припускаються під час організації харчування дітей у навчальних закладах.

За словами уповноваженого, такі факти були виявлені в ході спеціальних перевірок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...