Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога скаржиться Азарову, що Колесніков перетягнув на себе 450 мільйонів

Понеділок, 19 грудня 2011, 09:54

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога скаржиться, що його відомство недоотримає 450 мільйонів.

Йдеться про гроші, які мають бути направлені на розвиток служби екстреного виклику "112".

"Незважаючи на доручення Президента України, у проекті Державного бюджету на 2012 рік Міністерство фінансів коштів на систему "112" не передбачило взагалі", - вказує Балога у листі до прем’єра Миколи Азарова.

"Натомість з невідомих мені причин 452 млн. гривень на створення системи екстреного виклику виділяється Укрєвроінфпроекту в рамках цільової програми проведення Євро-2012. Мінфін ніяк не відреагував на неодноразові офіційні заперечення МНС", - йдеться у листі міністра.

Міністр вважає виділення коштів на систему "112" організації, яка не займається її впровадженням, помилковим рішенням і вбачає в ньому "ознаки чиїхось відомчих або навіть корисливих інтересів".

У листі  до прем’єр-міністра Балога також згадує інші проблеми з фінансування МНС.

Зокрема, Балога відзначає зволікання Державної казначейської служби з наданням коштів, вже виділених на потреби міністерства, повідомляє прес-служба МНС.

За листопад цього року МНС не отримало 19,4 млн. гривень на остаточне зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, 10,9 млн. - на заходи в рамках програм цивільного захисту, 9 млн. – на забезпечення житлом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та 19,6 млн. гривень для підтримання у безпечному стані зони відчуження, енергоблоків та об’єкта "Укриття".

Крім того, за грудень Державною казначейською службою не виділено 37,8 млн. гривень на фінансування заходів у Зоні відчуження та на об’єктах ЧАЕС, 2,5 млн. як внесок України до рахунку ядерної безпеки ЄБРР, 11 млн. гривень на придбання спеціальної техніки та обладнання для аварійно-рятувальних підрозділів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування