Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затриманих під АП відпустили

Понеділок, 19 грудня 2011, 15:38

У Печерському райвідділі МВС сталася сутичка між правоохоронцями та затриманими біля адміністрації президента активістами в присутності депутата Володимира Ар’єва.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

Активісти, які були затримані вранці понеділка біля адміністрації президента, намагалися вийти з райвідділу через завершення граничного терміну тримання під вартою при адміністративному затриманні.

На момент сутички з відділку спробували вийти 13 з 15 затриманих, на яких вже був складений протокол.

Сам Володимир Ар’єв телефоном підтвердив факт сутички, додавши, що наразі "складається акт щодо перевищення терміну тримання під вартою".

Перед цим правоохоронці заявляли, що затриманих будуть доставляти у Печерський райсуд до судді Родіона Кірєєва.

Також, за словами одного із затриманих Петра Михайличенка, у відділку міліціонери завдали йому тілесних ушкоджень при спробі вийти з райвідділу після того, як завершилися 3 години тримання під вартою.

Як повідомив правозахисник Михайло Лебедь, "затриманих активістів не внесли до книги реєстру, що є явним порушення закону".

Як повідомляє блогер Олена Білозерська, "затримані повідомляють, що їх примушують підписати протоколи, що не відповідають дійсності. Вони забарикадувалися в актовій залі і погрожують, що переріжуть собі вени. В одного напад астми".

Станом на 18.00 всіх активістів відпустили.

Нагадаємо, в понеділок вранці при спробі потрапити на вулицю Банкову були затримані 15 осіб, що проводили акцію за євроінтеграцію України.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування