Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівські депутати просять оцінити "від'єднавчу" заяву "регіонала"

Вівторок, 20 грудня 2011, 18:16

Депутати Львівської облради просять провести детальне вивчення й аналіз висловлювань "регіонала" Юрія Болдирєва щодо від’єднання Галичини від території України.

Відповідне звернення до Генпрокуратури та Служби безпеки України депутати ухвалили 20 грудня, повідомляє Zaxid.net.

Вони просять прокуратуру перевірити наявність в діях нардепа ознак злочину, які кваліфікуються за статтями 110 та 111 Кримінального кодексу України.

"Відповідно до Конституції України, наша держава є суверенною і незалежною,  демократичною, соціальною і правовою державою. Територія України в межах  існуючого кордону є цілісною і недоторканною", - йдеться у зверненні депутатів облради.

На їх переконання, такі висловлювання нардепа "можуть бути розцінені певними верствами населення як заклик до рішучих дій з метою роз’єднання нашої держави".

"Ця заява містить загрози національній безпеці України. Болдирєв, як представник українського народу у Верховній Раді і уповноважений ним (народом) здійснювати  повноваження,  передбачені Конституцією та законами, порушив Конституцію, низку законів та норми дипломатичної етики", - наголошують депутати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: