Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Ми можемо отримати від нашої труби металолом

Середа, 21 грудня 2011, 11:48

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна ставить питання про створення тристороннього газотранспортного консорціуму.

Про це він сказав на прес-конференції у середу.

"Безумовно, ми ставимо за мету створити тристоронній консорціум. Коли це буде створено, важко сказати. Це питання ще без відповіді", - сказав він.

"Поки що ми не побачили ніяких позитивних результатів. Ми бачимо, що Україну ігнорують наші колеги в Енергетичному співтоваристві. Приймаються рішення, які йдуть всупереч національним інтересам. Ми не бачимо розуміння того, як буде далі. Якщо буде зберігатися така динаміка, для чого це нам? Для галочки, чи це данина моді?", - додав Янукович.

"Якби було б прийнято рішення будівництва Північного потоку і Україну вважали б за рівноправного партнера… Але хоча б запропонуйте нам брати участь у цьому проекті – вкладайте кошти, і будете отримувати від роботи газотранспортної системи свій інтерес. Цього не сталося. До того ж, це було зроблено демонстративно. Показали, що ми зможемо без вас обійтися", - зазначив президент.

Він також додав, що це рішення було прийнято, коли Україна "почала шевелити м’язами і диктувати умови і Росії, і Європі замість того, щоб домовлятися".

"Ця позиція була помилковою. Правильною була позиція України розділити і можливості, і відповідальність газотранспортної системи між споживачем – Європою, постачальником газу – Росією і транзитером – Україною. Тобто створення газотранспортного консорціуму", - зазначив Янукович.

"Ми побачили, що пройшов час і, як кажуть, нам утерли носа. Соромно зараз повертатися до цього питання, чи ні? Я скажу: не соромно. Ми можемо втратити багато чого, і замість того галасу про те, що це наше багатство, надбання, ми отримаємо металолом. Я не хочу, щоб наша ГТС була відкинута на узбіччя і нікому не була потрібна", - додав він.

"Ми будемо докладати зусиль, щоб створити консорціум, щоб від її роботи платилися податки на території України…", - сказав також Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...