ЯНУКОВИЧ НЕ ПРОТИ ЗВІЛЬНЕННЯ ТИМОШЕНКО, ЯКЩО БУДЕ ЗАКОН

Середа, 21 грудня 2011, 12:12

Президент Віктор Янукович заявляє, що не проти звільнення екс-прем'єра Тимошенко, якщо це не суперечитиме українському законодавству.

Про це президент Віктор Янукович заявив на підсумковій прес-конференції в середу, відповідаючи на уточнююче питання щодо долі екс-прем'єрки.

"Я хочу сказати, що я не проти того, щоб Тимошенко була звільнена при певних умовах, які передбачені українськими законами", - сказав він.

"Більше того, я хотів би, щоб ця справа якомога скоріше була завершена. Я зацікавлений більше ніж хто… бажаю, щоб так сталося", - додав Янукович.

"Але брати відповідальність на себе в питаннях, по яким за Конституцією я не маю повноважень, я не маю права. Це також буде злочин, порушення законів, якщо я почну зловживати своїми повноваженнями", - зазначив Янукович.

"Якщо буде прийнятий в парламенті закон і в парламенті буде знайдений консенсус, і буде питання до президента підписувати цей закон чи не підписувати, тоді ви задасте мені питання. Я обіцяю дати відверту відповідь", - сказав президент.

"Але якщо суд буде приймати рішення, я завжди буду рахуватися з рішенням цього суду, яке б воно не було", - наголосив Янукович.

Він також висловив побажання, щоб "з політичної площини це питання перейшло в юридичну площину".

Янукович також вважає, що Тимошенко заполітизувала свою кримінальну справу.

"Вона підняла рівень політизації цього питання на самий високий. I я вам скажу, що вага того, що ми маємо усі проблеми, дуже велика", - зазначив президент.

При цьому він наголосив, що якщо вина буде доведена, то Тимошенко має понести відповідальність.

"Зі ЗМІ ми знаємо, яка шкода нанесена державі в минулі роки. Якщо злочин буде доказаний, за це треба нести відповідальність", - зазначив Янукович.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування