Держдумою керуватиме людина Медведєва

Середа, 21 грудня 2011, 13:08

Головою Державної думи Росії шостого скликання обрано Сергія Наришкіна, який обіймав раніше посаду глави адміністрації Президента Росії.

За Наришкіна проголосувало 238 депутатів при необхідному мінімумі в 225 голосів, передає УНІАН.

Згідно з регламентом, якщо на пост голови Держдуми висунуто більш як дві кандидатури, голосування проходить за кожну з них по черзі в алфавітному порядку.

За кандидата від ЛДПР Володимира Жириновського проголосували 204 депутати, за кандидата від КПРФ Івана Мельникова – 208 і за кандидата від "Справедливої Росії" Сергія Миронова – 203.

Крім цього, першими віце-спікерами Держдуми РФ обрані Олександр Жуков ("Єдина Росія") і Іван Мельников від КПРФ.

Віце-спікерами обрані від "Єдиної Росії" - Сергій Невєров, Андрій Воробйов, Олег Морозов і Людмила Швецова. Від "Справедливої Росії" віце-спікером став Микола Левичев, від ЛДПР - Ігор Лебедєв.

Також російські депутати призначили керівників 29 комітетів. Зокрема, комітет у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками очолив представник ЛДПР Леонід Слуцький, який раніше був першим заступником голови міжнародного комітету.

Комітет у міжнародних справах очолив телеведучий Олексій Пушков ("Єдина Росія"), а комітет з оборони очолив колишній командуючий Чорноморським флотом Росії адмірал Володимир Комоєдов (КПРФ).

Нагадаємо, раніше Президент РФ Дмитро Медведєв своїм указом звільнив Сергія Наришкіна з посади глави адміністрації Кремля у зв'язку з обранням його депутатом Держдуми VI скликання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування