Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд продовжить слухати справу Пукача вже в наступному році

Четвер, 22 грудня 2011, 13:11

Печерський райсуд Києва 19 січня 2012 року продовжить слухання справи за обвинуваченням екс-працівника МВС Олексія Пукача в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомила в четвер представник інтересів удови журналіста Мирослави Валентина Теличенко агентству "Інтерфакс-Україна".

У слуханні справи оголошена перерва через те, що двоє представників потерпілого у справі журналіста Олексія Подольського ще не отримали допуск до державної таємниці.

За словами адвоката, така тривала перерва у засіданнях обґрунтована, оскільки для отримання допуску до держтаємниці надається до двох місяців.

Теличенко нагадала, що на попередньому засіданні Подольський заявив двох своїх представників, суд визнав їх такими й надав їм час для того, щоб звернутися з заявою про отримання допуску до держтаємниці.

Допит Пукача в суді ще не завершений.

Як відомо, Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту. У 2009 році в Київській області знайдені останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

У листопаді 2000 року лідер Соцпартії Олександр Мороз оприлюднив у парламенті аудіозаписи, які, за його словами, підтверджували причетність тодішнього президента Леоніда Кучми до зникнення Гонгадзе. Ці записи нібито зробив колишній охоронець Кучми Микола Мельниченко.

У 2008 році троє колишні міліціонерів - полковники Валерій Костенко і Микола Протасів, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства журналіста й засуджені до 12 (Костенко й Попович) і 13 років (Протасів) позбавлення волі.

Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, а в липні 2009 року був затриманий у Житомирській області, і відтоді перебуває під вартою.

Генпрокуратура у грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача в убивстві Гонгадзе.

Слідство встановило, що тодішній начальник Департаменту зовнішнього спостереження МВС Пукач скоїв убивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, який пізніше, за офіційною версією, покінчив із собою.

Проти Кучми у березні 2011 року також була порушена справа за підозрою в причетності до вбивства Гонгадзе через усну вказівку, однак Печерський райсуд Києва 14 грудня назвав відповідну постанову ГПУ незаконною і скасував порушення справи проти екс-президента.

Генпрокуратура та адвокати Мирослави Гонгадзе і Миколи Мельниченка оскаржили це рішення в Апеляційному суді Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування