"Репортери без кордонів" просять у Пшонки зустріч з Тимошенко

Четвер, 22 грудня 2011, 14:06

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" просить генерального прокурора Віктора Пшонку про зустріч з Юлією Тимошенко.

Як повідомив Мустафа Найем у власному блозі, паризький офіс організації вже направив відповідні звернення Генпрокурору Віктору Пшонці, слідчому СБУ Грабік і судді Олені Сітайло.

"Майже тиждень тому, 6 грудня поточного року в ефірі "Великої політики" на телеканалі Інтер Генеральний прокурор України Віктор Пшонка на питання, чому до Юлії Тимошенко було допущено лише єврокомісара Штефана Фюллє відповів: "До мене про зустріч звернувся тільки пан Фюле", - написав Найем.

За словами журналіста, до того дозвіл на зустріч з Юлією Тимошенко не зміг отримати жоден український політик.

"З огляду на вищезазначене, я з моїми колегами з міжнародної організації "Репортери без кордонів" вирішили все ж спробувати зустрітися з екс-прем'єром і пройти шлях пана Штефана Фюлє. Я дуже сподіваюсь, що викладені у листі аргументи будуть достатньо переконливими для Віктора Пшонки", - пише журналіст.

Автори листа посилаються на ст. 19 Загальної декларації з прав людини, згідно з якою "кожна людина має право на свободу переконань і на вільне їх виявлення; це право включає свободу безперешкодно дотримуватися своїх переконань і свободу шукати, одержувати і поширювати інформацію та ідеї будь-якими засобами і незалежно від державних кордонів".

"Отже і Юлія Тимошенко має право зустрічі з уповноваженим представником організації "Репортери без кордонів" задля висловлювання особистої точки зору щодо подій в країні тощо", - йдеться у зверненні.

За словами журналіста, оперативне сприяння "Репортерів без кордонів" стало можливим завдяки офіційному представнику організації в Україні Оксані Романюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування