На чартери для влади з бюджету візьмуть майже 200 мільйонів?

Четвер, 22 грудня 2011, 16:12

На чартерні польоти державних чиновників у новому проекті бюджету передбачено 188 мільйонів гривень.

Про це з трибуни парламенту під час розгляду проекту Держбюджету-2012 заявив депутат Арсеній Яценюк.

"У цьому бюджеті вони знову збільшили витрати на владу: на президента – плюс 15 мільйонів гривень, на всі органи державної влади загалом плюс 6 мільярдів гривень за 2 останні роки", - сказав він.

"На польоти для вищих державних чиновників чартерами передбачено 188 мільйонів гривень. Ми скинемось вам всім на квиток в один кінець. Летіть звідси, і ми зможемо змінити країну без вас! ", - зазначив депутат.

Яценюк також додав, що у проекті держбюджету уряд подав нереалістичні показники.

"Уряд запропонував зростання економіки на рівні майже 4% на противагу 5,5%, який вони прогнозували ще місяць тому. Проте Світовий банк і МВФ, які набагато краще вміють рахувати, ніж прем’єр Азаров і весь український уряд, сказали про те, що економіка зросте максимум на 2,5%", - сказав він.

"З огляду на це опозиція констатує, що доходи бюджету мінімум на 6 мільярдів гривень уже надуті", - додав Яценюк.

Також, за його словами, на наступний рік уряд запланував зменшення загальної зарплати українців на 16 мільярдів гривень.

Крім того, Яценюк зазначив, що у проекті держбюджету кошти розподіляються непрозоро.

"Єдина правка опозиції, яка була врахована у цьому проекті, це скоротити розкрадання бюджету через так звані непрозорі бюджетні гарантії. У першому проекті уряд пропонував 15 мільярдів гривень, зараз лишили тільки 5 мільярдів на розкрадання під свої програми… Але чому в даному проекті не сказано, куди планують відправити цих 5 мільярдів?", - запитав Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування