Луценко: "Холопство й холуйство приводить до влади всенародний геморой"

П'ятниця, 23 грудня 2011, 08:38

Юрій Луценко каже, що рік, проведений у в'язниці, став для нього роком аналізу пройденого й внутрішнього диспуту з собою.

Про це екс-міністр внутрішніх справ розповів в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", оскільки 27 грудня виповнюється рівно рік із його ув’язнення в СІЗО.

"Так, уже рік я перебуваю там, де раки тільки зимують. Але, перефразовуючи улюбленого Хемінгвея, "є речі гірші в'язниці – боягузтво гірше, зрадництво гірше, егоїзм гірше", - зазначив Луценко.

"Цей рік був для мене роком інтелектуального обжерства – я прочитав 110 книг, – роком аналізу пройденого, внутрішнього диспуту з собою. Я став більше розуміти життя й терпиміше ставитися до помилок людей", - сказав він.

"Хоча так само, як і колись, не приймаю холопство й холуйство, яке приводить до влади всенародний геморой. Я й тут, у СІЗО, не збираюся прогинатися й підбирати розпливчасті формулювання замість чесних оцінок того, що відбувається", - заявив екс-міністр.

Луценко додав, що не відмовляє собі "у задоволенні жартувати – адже в нинішній Україні це й ознака нормальності, і зброя опозиціонера".

На зауваження кореспондента про те, що за рік у в'язниці Луценко дав 23 інтерв'ю, екс-голова МВС подякував ЗМІ, які дають йому можливість висловлювати свою точку зору: "Без цього витримати рік у камері було б набагато складніше".

"Я сподіваюся, що й у наступному році, незалежно від обставин, мені буде що сказати тим, хто захоче мене почути. І не тільки публічно", - зазначив Луценко. 

"Якщо євроінтеграція України буде остаточно похована, а процес криміналізації влади в країні виключить будь-які надії на внутрішні демократичні процеси змін, опозиція (і я в тому числі) буде змушена включити процеси міжнародної правової допомоги", - пояснив він.

"Упевненим у тому, що "бабло перемагає зло", варто б згадати спілкування Кучми з господарями банківських ключів у 2004 році. Але ж тоді ще не було розпорядження Барака Обами про введення санкцій у відношенні великих світових злочинних угруповань, у тому числі із країн СНД, – The Brothers` Circle, у просторіччі іменованого "братва", - додав Луценко.

На зауваження, що між ним і журналістами налагоджене спілкування, а між Юлією Тимошенко, яка сидить у тому ж СІЗО, – ні, і припущення, що соратники екс-прем'єра роблять усе, щоб люди не знали її думки, Луценко відповідати не захотів.

"Подібні питання може освітити тільки сама Юлія Володимирівна. Я не хочу брати участь – навіть висловленнями про те, що "мені здасться", – у брудній кампанії цькування хворої, але не зломленої жінки", - сказав він.

На думку Луценка, "плітки про розкол БЮТ, показові виступи шісток із Генпрокуратури, ударний (за два дні!) ремонт камери в санчастині для показухи – справа рук винятково аморального й боягузливого режиму". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News