Янукович-молодший списав свою дисертацію?

П'ятниця, 23 грудня 2011, 11:35

У дисертації молодшого сина президента, депутата Віктора Януковича-молодшого є уривки з інших наукових робіт без посилань.

Про це пише газета Kyiv Post.

"Віктор Янукович-молодший, схоже, наслідує свого батька щодо написання текстів – а саме включаючи у свою публікацію матеріали інших людей, стверджуючи, що вони є його власними", - пише видання.

Видання зазначає, що задало у пошук Googlе декілька розділів дисертації, яку захистив Янукович молодший 17 червня 2009 року.

Kyiv Post знайшла, що кілька істотних уривків – від кількох речень до кількох абзаців – були ідентичними з уривками у раніше виданих книжках, написаних іншими авторами.

Запозичені уривки були поставлені у дисертацій без знаків цитування та без посилання на оригінальні джерела.

У дисертації Януковича-молодшого щодо державного управління було включено два абзаци з російської книги "Основи соціального управління", яка була опублікована 10 років тому у Москві.

Також у науковій роботі сина президента без посилання містяться уривки з підручника "Державне регулювання економіки", який був опублікований у Києві у 2006 році. "Є ще кілька інших прикладів плагіату у цій роботі", - зазначає видання.

У відповіді на питання видання про плагіат Янукович-молодший зазначив, що звинувачення "не є правдивими та по суті є наклепом" і при цьому натякнув, що це переслідується законом.

У своїй письмовій відповіді Янукович-молодший також написав, що в тексті є посилання в тому випадку, де це необхідно. "Уривки тексту, які за своєю суттю мають зовсім інше значення, не потребують посилань", - зазначив він.

Він також додав, що його дисертація пройшла через усі перевірки, необхідні перед захистом. У листі  він також поцікавився експертизами, які дали підстави для висновків щодо плагіату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування