Партія Кличка: "Справа Тимошенко – ганьба української влади"

П'ятниця, 23 грудня 2011, 14:52

Партія "УДАР" заявляє, що рішення Апеляційного суду Києва, який підтвердив вирок Юлії Тимошенко у "газовій справі", є продовженням політичного переслідування.

"Рішення "розстрільної трійки" Апеляційного суду, що залишило без змін вирок Юлії Тимошенко у газовій справі – це прогнозоване продовження політичного переслідування колишнього прем’єр-міністра", - сказано в поширеній заяві партії.

В "УДАРі" зауважують: "особливо цинічним цей вирок виглядає на фоні нової ціни за газ, що складає більше 400 доларів за тисячу кубометрів і є "досягненням" в переговорах з РФ вже нової влади".

"Незважаючи на стан здоров’я Тимошенко, не заслухавши її аргументів, суд після кількох неадекватних засідань ухвалив написане заздалегідь і затверджене зверху рішення. Це свідчить про повну деградацію української судової системи, її повну залежність і за ангажованість", - заявляє "УДАР".

"В Україні немає суду", - переконані у партії Віталія Кличка.

В "УДАРі" вважають, що справу Тимошенко має якнайшвидше розглянути Європейський суд з прав людини.

"Ця справа є ганьбою української влади, прикладом помсти", - йдеться в заяві.

"Віримо, що після рішення Європейського суду Тимошенко буде на свободі та братиме участь у парламентських виборчих перегонах в 2012 році. Без її та Юрія Луценка участі ці вибори не є конкурентними", - наголошують в "УДАРі".

Партія зазначає, що нині Україна посідає 3-тє місце за кількістю звернень до Європейського суду.

"Після повернення до сталінського "правосуддя" в України, схоже, є всі шанси зайняти перше місце по апеляціях громадян до європейських інститутів щодо прямих й безсоромних порушень прав людини", - прогнозують в "УДАРі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News