Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брюссель хоче парафувати Угоду 15 лютого - ЗМІ

Субота, 24 грудня 2011, 08:54

Брюссель хоче парафувати Угоду про асоціацію з Україною 15 лютого, але тільки англійський варіант.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на свої джерела.

"Брюссель озвучив попередню дату — 15 лютого. Причому, парафувати будуть тільки англійський варіант тексту", - пише видання.

За даними джерел, Угода справді технічно ще не допрацьована. Наприклад, перед самітом іще залишалися деякі питання у вітчизняних транспортників (навіть після проведеного минулого тижня телемосту з Брюсселем).

Багато роботи і в "тарифному" розділі частини угоди, що стосується вільної торгівлі. Його навіть не роздруковували для адміністрації президента, яка напередодні саміту забажала ознайомитися з документом.

Минулого четверга, 22 грудня, уповноважений уряду України з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький терміново вилетів у Брюссель для прискорення технічного доопрацювання розділів угоди, присвячених ЗВТ.

І в п’ятницю перший віце-прем’єр Андрій Клюєв оголосив про завершення 22 грудня звірки тексту проекту угоди про асоціацію в частині створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

Після закінчення звірки керівниками делегацій — П’ятницьким і директором генерального директорату "Торгівля" Єврокомісії Шлегельмільхом було підписано відповідний протокол.

Джерела ZN.UA розповідають, що не все гладко донині було і в європейців. Там теж існують певні "тертя" між двома переговорними командами — "політичною" та "економічною".

Наприклад, "економісти", які готували розділи щодо зони вільної торгівлі, на момент саміту ще не передали "політикам" своєї частини напрацьованого для зведення тексту в цілісний документ.

Видання нагадує, що одразу після саміту України-ЄС представники влади називали термін чотири-шість тижнів для остаточної підготовки Угоди про асоціацію і підкреслювали, що парафування має відбутися "беззастережно". Тобто без висування якихось політичних умов з тієї чи іншої сторони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування