Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США розповів, коли Янукович побачить Обаму

Субота, 24 грудня 2011, 09:57

Керівництво НАТО запросить президента Віктора Януковича взяти участь у саміті Альянсу в травні 2012 року в Чикаго.

Таку думку висловив посол США в Україні Джон Теффт в інтерв’ю газеті "День".

"НАТО зараз у процесі організації саміту. Ми теж складаємо свої плани щодо цього, але саме НАТО розсилає запрошення. Наскільки я розумію, президент Янукович буде запрошений", - сказав він.

"Там відбудеться зустріч або обговорення ситуації в Афганістані. Україна бере участь в ISAF – міжнародних силах безпеки в Афганістані, за що ми їй дуже вдячні, і тому, звісно, його буде запрошено на цю зустріч. Ми ще почуємо більше про підготовку до саміту, адже до цієї події ще півроку", – зазначив Теффт.

"Уряд президента Януковича не переслідує мету членства в НАТО, але заявив, що хоче співпрацювати з НАТО. Ми - за конкретні справи. Ми проводимо добрі спільні військові навчання, а потенціал ще більший. Це одна з тем, про які ми будемо говорити, готуючись до саміту в Чикаго", – додав він.

Теффт також прогнозує, що Янукович зустрінеться з президентом США Бараком Обамою у квітні 2012 року у Сеулі на саміті з ядерної безпеки.

За словами посла, на даний момент немає планів щодо здійснення візиту Обами в Україну чи Януковича до США.

"Зустріч, яка, я очікую, відбудеться – у Сеулі в квітні наступного року. Там буде продовження саміту з ядерної безпеки, який відбувся у Вашингтоні у 2010-му. Наскільки мені відомо, і Обама, і Янукович планують туди поїхати", – сказав Теффт.

Посол нагадав, що президенти "зустрічалися коротко в ООН, у травні вони разом брали участь у Польщі у обіді, який організував президент Коморовський під час зустрічі президента Обами з лідерами Центральної та Східної Європи".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування