Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ештон: Апеляційний суд неадекватно відреагував на процес над Тимошенко

Субота, 24 грудня 2011, 16:36

Апеляційний процес неадекватно відреагував на недоліки, допущені Печерським райсудом Києва при розгляді справи Юлії Тимошенко.

Таку думку висловила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон у своїй заяві, переданій агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу в Брюсселі.

"Хотіла б висловити свою стурбованість тим, що апеляційний процес неадекватно відреагував на недоліки, допущені в оригінальному суді над Тимошенко, суді, який не поважає міжнародні стандарти щодо справедливого, прозорого і незалежного судового процесу", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим високий представник ЄС шкодує, що Тимошенко, як лідер опозиційної партії "Батьківщина", тепер не буде допущена до участі у парламентських виборах наступного року.

"Від імені Європейського Союзу Верховний представник підкреслювала необхідність неупередженого і прозорого процесу апеляції. Викликає жаль, що цього не було досягнуто, і що питання про виборче правосуддя в Україні, як і раніше, вимагає уваги", - підкреслила вона в своїй заяві.

Ештон також нагадує про те, що її попередні заяви були сфокусовані на взаємозв'язку дій України у сфері дотримання верховенства права та розвитку відносин між ЄС і України, включаючи укладення Угоди про асоціацію.

У цьому зв'язку вона також бере до уваги рішення, прийняте в спільній заяві, зробленій за підсумками саміту ЄС-Україна 19 грудня щодо того, що повага верховенства права буде мати вирішальне значення для швидкості політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування