Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У міліції кажуть, що "карусельники" хотіли привернути до себе увагу

Субота, 24 грудня 2011, 18:56

Затримані в суботу молоді люди, що розгорнули на каруселях на Хрещатику плакати на підтримку мітингу в Росії, використовували каруселі не за призначенням.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Києві.

У повідомленні йдеться, що близько 17 години працівниками міліції було затримано на вулиці Хрещатик п’ятьох молодих людей – чотирьох дівчат та одного хлопця, які, катаючись на дитячих каруселях, розгорнули плакати в підтримку масових подій у Російській Федерації.

Дитячі атракціони, які група активістів використовувала не за призначенням, встановлено навпроти станції метро "Хрещатик" у рамках новорічної виставки для дітей-сиріт, яка саме проходить поруч, у приміщенні КМДА.

Затриманих доставлено до Територіального відділу міліції №4 Шевченківського райуправління, де на них складено протоколи за статтею 185-1 КУпАП.

При з’ясуванні їхніх осіб встановлено, що молодий чоловік раніше вже притягався до адмінвідповідальності за спротив працівникам міліції, одна з дівчат – за розпиття спиртних напоїв у громадському місці, друга – за інше порушення.

Після складання протоколів усі п’ятеро дали зобов’язання з’явитися до суду для розгляду їх справи, та були відпущені.

"Аналізуючи цю подію, можна з упевненістю стверджувати, що молоді порушники цілком свідомо пішли на порушення чинного законодавства, знаючи, що їхні дії невідворотно потягнуть за собою втручання правоохоронних органів. Цілеспрямовано йдучи на конфлікт з Законом, вони мали єдину мету – привернення уваги засобів масової інформації та громадськості до своєї організації", - вважають у міліції.

Столична міліція нагадує, що 39 стаття Конституції України передбачає право кожного громадянина на мирні зібрання лише без порушень громадського порядку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування