Експерт: після Нового року може бути амністія Тимошенко

Неділя, 25 грудня 2011, 15:04

Директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський вважає, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко може бути звільнено за амністією.

У коментарі для Gazeta.ua він заявив, що справа Тимошенко може вирішитися після Нового року.

"Історія з Юлією Тимошенко не закінчилася. Після Нового року може бути амністія. Це потрібно, насамперед, Януковичу, щоб зняти цей головний біль надовго і всерйоз. Дані громадських опитувань мають підштовхнути його до цього", - вважає політолог.

"Крім того, Янукович зацікавлений у тому, щоб почалася конкуренція між Тимошенко і Яценюком. Вони приречені на це. Якщо екс-прем'єрка вийде з в'язниці, вона претендуватиме на роль першої особи в опозиції. А лідер "Фронту змін" уже бачить себе спадкоємцем нинішньої влади", - зауважив Погребинський.

Він також вважає, що непохитна позиція української влади у справі Тимошенко викликана реакцією Європи.

"Якби у європейців була спокійніша, не така брутальна позиція щодо екс-прем'єрки, можливо, ми б побачили "під ялинкою" її звільнення", - зазначив політолог.

Як відомо, Київський апеляційний суд залишив чинним рішення Печерського райсуду Києва по "газовій справі" Тимошенко. Вона засуджена до 7 років тюремного ув'язнення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування