Тимошенко у СІЗО спілкується з єдиним другом

Неділя, 25 грудня 2011, 21:33

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко у СІЗО думає про вічне та про своє місце в ньому.

Про це йдеться в її листі з ізолятора з нагоди Різдва, яке святкують християни західного обряду, оприлюдненому офіційним сайтом Тимошенко.

Екс-прем'єр зазначає, що у важких умовах, в яких вона знаходиться, "ти розумієш, що Господь – твій єдиний друг, твоя єдина доступна родина, тому що будучи позбавленою навіть доступу до священика, я не маю кому більше довірити свої думки та надії".

Тимошенко підкреслює, що "у цю пору любові та родинного свята, у Різдвяні дні, самотність тюремної камери стає особливо нестерпною".

"Сіра, мертва нічна тиша (чоловіки-вартові, ніби вуайєристи щохвилини зазирають крізь отвір дверей твоєї камери), раптові далекі крики ув’язнених, крики розпачу, страждання та гніву, брязкання тюремних засовів: все це не дає заснути та вселяє такий неспокій, що перетворюється на окреме катування", - пише вона.

"Але дивно те, що твої почуття не притупляються цим мертвим та жахливим світом. Навпаки, він запалює їх: твій розум звільняється від повсякденних турбот, щоб думати про вічне та твоє місце у ньому. Ця свобода духу є справжнім несподіваним подарунком у різдвяну пору", - зазначає Тимошенко.

Вона пише, що у в’язниці прочитала "Листи з в’язниці" Дітріха Бонхеффера: "Написана у тісній, сирій та смердючій камері, в якій надія мала померти раніше за тіло, Бонхеффер створив книгу, сповнену віри, відкритості, можливостей та надії – навіть у найтемнішу для людства годину".

За словами Тимошенко, її заспокоює те, що "всі театральні декорації впали, безбожність, жорстокість та злочинність авторитарного режиму, який сьогодні править у Києві, нарешті постали перед українцями і світом у зрозумілому світлі".

"Але важливішим є те, що сьогодні у світі набагато більше дізналися про страждання українського народу, і ми тепер у цій своїй біді не самі", - підкреслює Тимошенко.

За її словами, "тепер європейські друзі осягнули всю зухвалу ницість режиму, з яким вони змушені мати справу". "Вірю, що з цим демократична європейська спільнота миритися не буде, а українці у своїй боротьбі будуть сильними та не самотніми", - пише вона.

"Я не вдаю з себе знавця з питань віри та духовних цінностей. Я просто віруюча людина, яка не сприймає того, що наше існування є результатом випадкового космічного катаклізму", - зазначає екс-прем'єр.

"Цього Різдва я попрошу мою родину та друзів не хвилюватися за мене. Як сказала Анна Ахматова (не Ахметова) "Я жива у цій могилі". Справді, знаю, що більше жива ніж люди, які ув’язнили мене тут. Різдво – час, що може позначити новий початок для всіх нас", - підсумовує Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News