Можливо, навіть Євросуд не зможе звільнити Тимошенко - Шкіль

Понеділок, 26 грудня 2011, 17:39

Рішення Європейського суду з прав людини може не звільнити з-під варти екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Таку думку озвучив депутат від "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль на прес-конференції в понеділок у Львові, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що рішення Європейського суду з прав людини буде справедливим. Але як це вплине на виборчий процес - не знаю. Я не впевнений, що це звільнить Юлію Тимошенко, але покаже, що це повністю сфальсифікована справа, щоб забезпечити спокій влади", - сказав він.

За словами Шкіля, позов Тимошенко почнуть розглядати після 22 березня 2012 року, а закінчать максимум через два з половиною місяці.

"Рішення буде після травневих свят. Розгляд справи буде тривати максимум два з половиною місяці. Це проста справа, однофактова. Для того, щоб зрозуміти суть справи, потрібен один том", - сказав він.

Як відомо, в п'ятницю Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського райсуду, за якою екс-прем'єр Юлія Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з Росією в 2009 році.

Рішення суду про законність повторного арешту Тимошенко не підлягає касаційному оскарженню.

Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що рішення Апеляційного суду буде оскаржено в ЄСПЛ.

Захист Тимошенко шукає юридичну можливість подати скаргу на вирок щодо "газової справи" в ЄСПЛ без касаційного оскарження в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News