Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці вважають, що країна пережила важкий рік

Понеділок, 26 грудня 2011, 18:19

Оцінюючи рік, що минає для України 72% жителів країни оцінюють його як в цілому важкий.

Про це свідчать дані дослідження громадської думки населення України, проведеного компанією Research & Branding Group.
 
Оцінюючи рік, що минає для України, більшість жителів країни (72%) оцінюють його як в цілому важкий, кожен п'ятий (19%) як у чомусь важкий, а в чомусь вдалий, 4% - як у цілому вдалий.

16% мешканців України рік, що минає оцінюють в цілому як вдалий для себе і своєї сім'ї.

Рівна кількість українців оцінює 2011 рік або як в чомусь вдалий, а в чомусь важкий (41%), або як в цілому важкий (41%).

Більш оптимістичними в оцінці що минає, для себе і сім'ї є респонденти у віці до 30 років - 27% оцінюють його як вдалий.

Тоді як зі збільшенням віку число позитивних оцінок зменшується (15% респондентів середнього віку і 9% респондентів у віці старше 55-ти років).

Згідно з опитуванням, напередодні Нового 2012-го року третина українців (36%) відчувають радість і чекають змін на краще, а кожен десятий (9%) відчуває спокій і впевненість, 14% українців відчувають хвилювання.

При цьому у 28% опитаних напередодні Нового року настрій не святковий: 12% відчувають розчарування, 9% - втому і спустошеність, 7% - смуток.

Більш святковий настрій відзначається у молоді: кожен другий респондент у віці до 30 років (52%) відчуває напередодні Нового року радість і очікує змін на краще.

При цьому серед українців середнього віку (40-49 років) такі почуття переживає кожен третій (34%), а серед літніх українців (старше 55 років) - кожен четвертий (24%).

Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим.

Обсяг вибіркової сукупності склав 2078 чоловік. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...